December Dilemma's: Een Persoonlijke Reis door Reflectie, Emoties en Nieuwe Horizonten

Gepubliceerd op 26 december 2023 om 09:41

December, een maand doordrenkt van verjaardagen die me raken op manieren die anderen niet begrijpen. De verjaardag van mijn moeder, een vrouw met wie ik al drie jaar geen woord heb gewisseld. De verjaardag van de vrouw van mijn vader, een persoon met wie ook het contact is verwaterd. Mensen vragen vaak waarom ik geen bericht stuur, maar dit gaat dieper dan koppigheid. Na de geboorte van mijn jongste heb ik voor mezelf besloten dat dit hoofdstuk afgesloten is.

De afsluiting betekent echter niet dat het me niet raakt. December was altijd de tijd van warmte, van genieten met mijn moeder, en van gezelligheid. Vorig jaar was het zwaar, maar dit jaar voelt anders.

Dit jaar omarm ik de islam en vier ik geen kerst. Het brengt me rust, vrij van de druk me af te vragen of ik mijn ouders moet bezoeken. Mijn cirkel weet dat ik afscheid heb genomen van kerst.

Maar zelfs zonder kerst blijft december een periode van innerlijke strijd. Ik betwijfel alles: mijn leven, het afgelopen jaar, mijn verwachtingen voor het volgende jaar, mijn geluk. Het gemis van ouderlijke steun in deze momenten maakt december extra zwaar.

Wat me frustreert is het taboe rond het uiten van emotionele worstelingen. Ook ik draag mijn masker, terwijl ik anderen aanmoedig om open te zijn in mijn werk.

December blijft voor mij een emotionele achtbaan en ik kijk reikhalzend uit naar het moment waarop de klok van 31 december 23:59 naar 00:00 slaat, een nieuw jaar vol kansen inluidend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.