Een Jaar Ouder, Een Jaar Wijzer: Reflecties op Mijn Reis

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 15:17

Een jaar ouder worden is niet alleen een markeringspunt in de tijd, maar het is ook een kans om terug te kijken op de reis die we hebben afgelegd. Het afgelopen jaar is voor mij bijzonder geweest, vol transformaties en groei, en het is tijd om deze reflecties te delen.

Het grootste geschenk dat ik het afgelopen jaar heb ontvangen, is de komst van mijn prachtige zoon, Amir. Zijn aanwezigheid heeft mijn wereld veranderd op manieren die ik me nooit had kunnen voorstellen. Het is verbazingwekkend hoe één klein wezentje zoveel liefde en vreugde in ons leven heeft gebracht.

 

Maar naast het moederschap heeft het afgelopen jaar nog meer betekenisvolle veranderingen gebracht. Ik nam de beslissing om de shahada uit te spreken, wat voor velen misschien onverwacht was. Het was een spirituele reis die me dichter bij mijn geloof bracht en me in staat stelde om mijn leven in overeenstemming te brengen met mijn waarden.

 

Een andere opmerkelijke verandering was mijn keuze om te stoppen met het drinken van alcohol, me bescheidener te kleden en mijn voedingsgewoonten te veranderen naar halal. Deze kleine stappen waren belangrijk voor mijn persoonlijke groei en getuigen van mijn toewijding aan mijn geloof en principes.

 

Onze samengestelde familie is ook sterker en hechter geworden. Regelmatig brengen mijn dochter en de kinderen van mijn partner tijd met elkaar door, en we groeien samen als een warme en liefdevolle eenheid. Onze relatie heeft zich ontwikkeld, en we delen steeds meer dezelfde doelen en visie voor de toekomst.

 

Natuurlijk heeft deze groei ook zijn tol geëist. Sommige vriendschappen zijn verwaterd omdat we verschillende paden bewandelden, maar in ruil daarvoor hebben we een mooier leven gekregen, vol betekenisvolle relaties en verbindingen.

 

Persoonlijk ben ik ook gegroeid. Hoewel ik nog steeds streef naar perfectie, heb ik geleerd om sommige dingen los te laten en flexibeler te zijn. Mijn partner speelt hierbij een belangrijke rol, want door de juiste vragen te stellen, moedigt hij me aan om meer van mezelf te delen en te groeien.

 

Als moeder ben ik geëvolueerd van een vermoeide moeder naar een meer levendige en vrolijke versie van mezelf. Ik ben vastbesloten om mijn dromen na te jagen en te streven naar wat echt belangrijk is in het leven.

 

Het is echt verrijkend om jaarlijks een grote reflectie te doen op de reis die we maken. Het herinnert ons eraan dat we altijd in staat zijn om te groeien, te veranderen en te evolueren, en dat er schoonheid schuilt in de reis van het leven zelf. Dus, terwijl ik een jaar ouder word, omarm ik deze wijsheid en kijk ik uit naar wat de toekomst voor mij in petto heeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.