De Kracht van Shahada.

Gepubliceerd op 27 augustus 2023 om 10:51

Het moment waarop ik de Shahada uitsprak, was zonder twijfel een keerpunt in mijn leven. Samen met mijn partner deelde ik dit bijzondere moment, een moment dat we nog steeds aan het verwerken zijn. Woorden schieten tekort om precies te beschrijven welke emoties er door me heen gingen op dat moment. Maar één ding is zeker: voor mij is hiermee mijn reis in de islam begonnen.

Het idee van het nemen van kleine stappen en het vragen om hulp bleek een waardevol advies te zijn. Elke stap die ik zet in mijn nieuwe geloofsreis, hoe klein ook, brengt me dichter bij een diepere verbinding met mijn geloof en mezelf. En ik realiseer me nu dat ik nooit alleen ben in deze reis. De islamgemeenschap is als een warme omhelzing, vol zusters die bereid zijn om elkaar te steunen en te helpen.

Hoewel ik ervoor kies om niet vaak mijn ervaringen op deze reis te delen, begrijp ik dat sommige gevoelens gewoon niet in woorden kunnen worden uitgedrukt. Deze reis behoort toe aan mij en mijn gezin, een intieme zoektocht naar spiritualiteit en betekenis. Maar af en toe zal ik jullie meenemen in mijn proces, want ik geloof dat mijn verhaal anderen kan inspireren.

De Islam heeft me laten zien dat het een geloof is dat warmte en saamhorigheid uitstraalt. Het is niet alleen een set van rituelen en overtuigingen, maar een manier van leven die draait om compassie, begrip en gemeenschap. Terwijl ik mijn weg in dit geloof vind, ben ik dankbaar voor de steun die ik van mijn partner en de zusters om me heen ontvang.

Mijn reis in de islam heeft net zijn eerste stappen gezet, maar ik voel dat er een wereld van ontdekking en groei voor me ligt. Met elke dag ben ik een stapje dichter bij het begrijpen van mijn nieuwe spirituele pad. En terwijl ik deze reis voortzet, zal ik de kostbare momenten koesteren, de lessen omarmen en me laten leiden door het licht van mijn geloof.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.