Nieuwe periode, nieuw ritme!

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 13:23

De vakantie is voorbij en terwijl ik terugkijk op de afgelopen weken, besef ik dat het een waardevolle periode van nadenken, praten en bezinning is geweest. In de rustige dagen van mijn vakantie had ik eindelijk de tijd om diep na te denken en te voelen wat er echt toe doet in mijn leven. Langzaam begon ik mezelf terug te vinden, de overprikkeling ebde weg, maar vermoeidheid bleef nog aan mijn zijde. Ik wist dat er verandering nodig was - een verschuiving in mijn dagelijkse routine en gewoonten.

Met frisse moed en een nieuw perspectief besloot ik mijn structuur aan te passen. Het was duidelijk dat de manier waarop ik mijn dagen eerder invulde niet langer voldeed. Ik wilde mijn energie beter beheren en mijn welzijn op de eerste plaats zetten. Dit betekende niet een rigoureus dieet of een drastische verandering, maar eerder een bewuste benadering van mijn levensstijl. 
 
Een belangrijke stap was het veranderen van mijn eetgewoonten. Ik besloot om minder suikers te consumeren en mijn snackgedrag onder controle te houden. Daarnaast stelde ik vaste eetmomenten in om mijn lichaam een regelmatiger ritme te geven. Het draaide niet om perfectie, maar om bewuste keuzes die mijn algehele welzijn zouden verbeteren. 
 
Beweging werd ook een sleutelwoord in mijn nieuwe structuur. Op werkdagen begon ik mijn dag met een verkwikkende ochtendwandeling en sloot ik af met een rustgevende avondwandeling. De frisse lucht en de rustige momenten gaven me niet alleen fysieke energie, maar brachten ook helderheid in mijn gedachten. 
 
Het besef dat ik te veel tijd aan schermgebruik besteedde, leidde tot de beslissing om minder tv te kijken en me meer te richten op lezen. Dit opende de deur naar nieuwe kennis en inzichten, en gaf me de mogelijkheid om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. 
 
Maar bovenal besefte ik dat mijn dierbaren een centrale rol spelen in mijn geluk. Ik wilde meer tijd doorbrengen met mijn gezin, genieten van de kostbare momenten en bouwen aan blijvende herinneringen. Mijn eigen onderneming werd een focuspunt, waarbij ik actief ging netwerken, samenwerken en mezelf verdiepen in mijn vakgebied. 
 
Een bijzondere toevoeging aan mijn nieuwe routine werd mijn 'Selfcare Zondagochtend'. Dit was een heilig moment waarop ik mezelf toestond om te ontspannen, te herstellen en me voor te bereiden op een nieuwe week vol mogelijkheden. Het was een investering in mijn eigen welzijn die een wereld van verschil maakte. 
 
Maar niet alleen ikzelf onderging verandering - ook mijn kleintje profiteerde van mijn vernieuwde structuur. Ik merkte dat hij, net als ik, baat had bij meer stabiliteit en routine. Vaste slaaptijden en voorleesmomenten werden integrale onderdelen van zijn dag, waardoor hij zich veilig en geborgen voelde. 
 
En zo begon mijn reis met mijn nieuwe structuur. Een reis naar een meer gebalanceerd, betekenisvol en vervuld leven. Deze veranderingen waren geen magische oplossing voor al mijn uitdagingen, maar ze dienden als stevige pijlers waarop ik kon bouwen. Ik nodig jullie graag uit om met mij mee te gaan op deze reis, terwijl ik stap voor stap werk aan een leven dat in lijn is met mijn waarden en behoeften.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.