eenzaamheid en steun, hoe kwam ik door 2 HG zwangerschappen?

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 13:05

In het leven zijn er momenten die ons uitdagen en vormen tot wie we zijn. Twee HG (hyperemisch gravidarus) zwangerschappen, elk met hun eigen unieke omstandigheden, hebben mijn wereld doen veranderen. Naast dat ik moeder ben geworden van twee prachtige kindjes, kom je er in tijden van nood achter wie je partner is en of hij er echt voor je staat. In dit blog deel ik mijn persoonlijke reis, waarbij ik mijn eerste zwangerschap beleefde zonder de hulp en steun van mijn ex-partner, terwijl mijn tweede zwangerschap juist gekenmerkt werd door de onvoorwaardelijke steun van mijn partner.

Herinneringen aan mijn eerste zwangerschap brengen een mix van emoties naar boven van verdriet en blijdschap. Terwijl ik vol verwachting uitkeek naar de komst van mijn kind, voelde ik me vaak alleen en onbegrepen. Mijn ex-partner was vaak afwezig tijdens dit cruciale hoofdstuk in mijn leven, waardoor ik veel momenten in het ziekenhuis moest doorbrengen zonder zijn geruststellende aanwezigheid. Het gebrek aan steun van zijn kant zorgde voor een gevoel van isolatie, terwijl ik worstelde met mijn fysieke en emotionele toestand. Op de top van deze uitdagingen moest ik ook omgaan met een verhuizing, terwijl ik dus zwanger en ziek was stond ik dozen in te pakken en met een kwart in mijn had. Dit alles samen resulteerde in een gevoel van eenzaamheid en onbegrip, wat mijn zwangerschapservaring bemoeilijkte en er een negatieve lading op kwam. Daarnaast spraken mijn ouder mij vaak aan of dit echt was wat ik wou. Dat ik meer verdiende dan dit. Toch koos ik er op dat moment voor om te blijven, ook in het belang van ons kind. 
 
 
Maart 2023 kwam ik erachter dat ik zwanger was van mijn nieuwe partner. Naast dat ik blij was en mij gelukkig kon prijzen voor nog een zwangerschap kwam er ook een angst. Een angst dat ik dit weer alleen moest doen. 
Mijn tweede zwangerschap bracht een heel andere dynamiek met zich mee. Deze keer stond ik er niet alleen voor. Mijn partner stond als een rots aan mijn zijde, klaar om me te ondersteunen in elke fase van de zwangerschap Zijn toewijding en betrokkenheid waren onmisbaar en maakten een wereld van verschil. Hij was er 's nachts om me te helpen, offerde zijn vrije tijd op om me te vergezellen naar doktersafspraken en bracht zelfs tijd door in het ziekenhuis na een lange werkdag. Zijn aanwezigheid en liefdevolle zorg gaven me de mentale kracht die ik nodig had om de uitdagingen van de zwangerschap aan te kunnen. Bovendien zorgde hij ervoor dat ik voldoende voeding binnenkreeg en ondersteunde hij me bij het handhaven van een gezonde levensstijl. 
 
Deze twee tegenovergestelde ervaringen hebben me laten zien hoe cruciaal het is om een solide ondersteuningssysteem te hebben tijdens een moeilijke zwangerschap. Terwijl mijn eerste zwangerschap gekenmerkt werd door een gevoel van isolement en eenzaamheid, bloeide mijn tweede zwangerschap op dankzij de onvoorwaardelijke steun van mijn partner. Het verschil tussen de twee situaties was niet alleen merkbaar in mijn fysieke gezondheid, maar ook in mijn mentale welzijn. De aanwezigheid van een liefhebbende partner maakte het verschil tussen overleven en gedijen. 
 
 
 
Hoewel elke zwangerschap uniek is en zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt, kan het hebben van een liefdevolle en ondersteunende partner een aanzienlijk positief verschil maken, vooral tijdens moeilijke situaties. Mijn persoonlijke reis heeft me geleerd dat de kracht van samenzijn en ondersteuning ons in staat stelt om zelfs de meest uitdagende momenten het hoofd te bieden. Moge mijn ervaring anderen inspireren om te streven naar en te koesteren wat echt belangrijk is tijdens deze onvergetelijke reis naar het ouderschap. 
 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.