Van strakke en zichtbare kleding naar wijd en bedekte kleding!

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 10:06

Het veranderen van je kledingstijl na vele jaren kan een spannende, maar soms ook een grote stap zijn. Vooral wanneer je gewend bent geraakt aan een bepaalde kledingstijl, zoals strakke en blote kleding, kan de overgang naar een losse en bedekte stijl voor enige verwarring en stress zorgen. Deze verandering gaat verder dan alleen het kiezen van nieuwe outfits; het omvat het ontdekken van je nieuwe zelfbeeld en het afscheid nemen van vertrouwde kledingstukken. In deze blog bespreken we mijn uitdagingen en proces in het veranderen van mijn kledingstijl.

Jarenlang heb ik strakke en blote kledingstukken gedragen en dit vormde mijn zelfbeeld en identiteit. Ik ben in een situatie opgegroeid waar deze kleding normaal was en ik ging hier gewoon in mee. Het dragen van deze stijl gaf mij geen gevoel van zelfvertrouwen maar ik kon ook geen andere kledingstijl bedenken die bij mij past. Nu ik mij verdiep in de islam ben ik het er mee eens dat ik meer bedekt door het leven wil. Het overstappen naar een losse en bedekte stijl vereist een verschuiving in hoe je jezelf ziet en hoe je wilt dat anderen je zien. Dit leidt bij mij tot onzekerheid, want hoe kan ik bedekt maar toch modieus door het leven gaan. 
 
Het ontdekken van welke stijl er bij mij past is een proces van zoeken en experimenteren. Door online te kijken naar verschillende kledingstijlen, outfits en inspiraties, krijg ik een beter beeld in wat ik mooi vind. Ik probeer te bekijken of de kledingstukken bij mij passen, en mijn nieuwe identiteit laten zien, zoals ik wil dat ik gezien word. 
 
3. * Het loslaten van kledingstukken die ik jarenlang heb gedragen, is voor mij een uitdaging. Ik heb het altijd lastig gevonden afscheid te nemen van mijn kleding en dit blijkt nu ook weer een belemmering voor mij te zijn. In mijn gedachten denk ik bij elk kledingstuk misschien ga ik het ooit een keer dragen. Terwijl ik wel weet dat ik dit nooit zal gaan doen omdat de kledingstukken niet meer bij mijn nieuwe identiteit passen.  


 1. Met het overstappen naar een nieuwe kledingstijl stap ik uit mijn comfortzone. Soms voelt het nog wat ongemakkelijk als ik wijdere kleding draag en ik vind het nog lastig bepaalde items te combineren. Het is een proces wat in kleine stappen gaat, maar ik weet wat mijn einddoel is. Het helpt dat mijn partner mij steunt in mijn keuzes en zijn mening over de kleding laat weten. Hij vindt het bedekte ook mooier en vrouwelijker. Als hij mij een complimentje geeft denk ik dat hij dit zegt omdat, dat is wat ik wil horen maar hij meent het oprecht.  
   
  5.  Het proces van het vinden van een nieuwe stijl en het veranderen van mijn garderobe kost veel tijd. Zelfliefde speelt hier ook een rol in, ik koop liever nieuwe kleding voor mijn kinderen dan voor mijzelf. Ik moet leren dat er ook ruimte is voor mij. Het proces van verandering moet je niet forceren je moet hier klaar voor zijn en het moet uit jezelf komen. Zo voel je je langzaam comfortabel in je nieuwe kleding. Voor mij is het nu de tijd om mijn kasten uit te zoeken en te gaan voor de nieuwe ik. 
   
  Kortom, het veranderen van je kledingstijl na vele jaren gaat verder dan alleen het kiezen van nieuwe outfits. Het omvat het ontdekken van je nieuwe zelfbeeld, het uitvinden van je stijl en het omarmen van verandering. Hoewel het afscheid nemen van oude kleding en het betreden van nieuwe territoria moeilijk kunnen zijn, biedt dit proces ook een kans voor groei, zelfexpressie en het vinden van hernieuwd zelfvertrouwen. Onthoud dat je stijl een weerspiegeling is van wie je bent, en dat het belangrijk is om jezelf trouw te blijven, ongeacht welke kleding je draagt. 
   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.