Voor een dag weer de leuke mama!!

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 om 19:01

Lange tijd ben ik niet de leuke mama geweest. Ik was de vermoeide mama, de geïrriteerde mama, de gesloten mama en de mama die niks wou ondernemen. 

Allemaal rollen die ik niet wou aannemen, maar door de situatie waar ik in zat kwamen die rollen toch naar boven.  

Ik stond op de automatische piloot en hield mij vast aan de structuur in mijn hoofd omdat ik anders overprikkeld was. Alle geluiden om mij heen kon ik niet verwerken en kwamen 10x harden aan dan dat ze in werkelijkheid waren. Na 3 dagen werken, het huishouden en verzorging voor de baby was ik echt wel blij als op vrijdag mijn dochter weer bij mij kwam, maar ook dit koste mij energie. Op zaterdag hebben we de hele dag samen en in de avond komen ook mijn bonus kinderen. Het weekend is dus ook vol drukte. Ook dan kwam ik niet aan mijn rust toe. Een samengesteld gezin loopt niet altijd op rolletjes. Er gebeurde dus een hoop dingen waar ik het niet mee eens was en speelde ik dus politieagent. Ook had ik het gevoel dat mijn partner mij niet ondersteunde en alles maar prima vond (zoals te lezen is in mijn eerdere blog gestructureerde mama's en makkelijke papa's) Hij zag dus niet dat mijn grens allang bereikt was en mijn hoofd overvol zat. Door dit alles had ik geen energie iets met mijn dochter te ondernemen. Mama was altijd moe, kon geen drukte hebben.  

 
 

Gister zijn we sinds lange tijd een dag naar Slagharen gegaan. Ik zag hier erg tegen op om met 4 kinderen naar toe te gaan. Wie weet zouden ze niet luisteren, alle kanten op rennen of moeilijk doen. Eenmaal in Slagharen zag mijn dochter genieten dat mama overal mee in ging en eigenlijk niks te gek was, voor mijn gevoel was ik dus even de leuke mama. Mama was weer even de gekke mama met wie zij kon lachen en grenzen verleggen. Mijn dochter heeft vele angsten en durft nooit ergens in, maar door haar te stimuleren dat mama wel mee zou gaan en dat mama haar vast zou houden ging ze zelfs in de achtbaan. De eerste keer moest ze erg huilen, maar gaf later zelf aan het toch nog een keer te willen proberen en mevrouw zat met een grote glimlach in de achtbaan. 

 

Door ons bezoekje aan Slagharen ben ik van mening dat wanneer ik de rustige en gezellige moeder ben mijn dochter ook haar grenzen probeert te verleggen. Ze durft dan samen met mama haar angsten te overwinnen. Ik heb voor een dag al mijn stres, zorgen en gedachtes aan de kant kunnen zetten. Ik ben trots om mijn meisje dat zij haar grenzen heeft verlegd. Daarnaast ben ik trots op mijzelf, het is mij voor een dag gelukt om oprecht te ontspannen.  

 
 

Dat ik daarna oververmoeid ben moet ik voor lief nemen en moet ik accepteren dat ik de komende tijd na een aantal drukke dagen ook rust mag pakken. Ik leer steeds meer van mijzelf te houden, ik leer steeds meer dat ik er mag zijn en ik leer steeds meer dat het huishouden best een dag mag wachten. Door dit proces leer ik ook weer die leuke moeder te zijn.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.