Mijn reis in de islam

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 09:28

In een wereld waarin diversiteit de norm is, besloot ik enige tijd geleden om mezelf te verdiepen in de islam. Wat begon als een nieuwsgierigheid naar het onbekende, werd al snel een reis vol warmte, betoverende verhalen en een ontdekking van waarden en normen die mij diep raakten.

De eerste stap op mijn reis was het openen van "De Koran," het heilige boek van de islam. Ik was overweldigd door de diepgang van de verzen en de wijze lessen die erin verscholen lagen. Elk woord voelde doordrenkt met betekenis en wijsheid. De Koran nam me mee op een spirituele reis, waarbij ik mijn eigen overtuigingen en gedachten in een nieuw licht begon te zien. 
 
Maar het was niet alleen de heilige tekst die mijn ziel verwarmde; het waren ook de verhalen uit de islamitische traditie die me diep raakten. Ik las over de compassie van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem), zijn vriendelijkheid jegens anderen, ongeacht hun achtergrond. Deze verhalen brachten een gevoel van hoop en verbondenheid in mij teweeg, en ik realiseerde me dat deze boodschap van naastenliefde en mededogen tijdloos was en nog steeds relevant in de wereld van vandaag. 
 
Het is echter niet alleen de warmte en de verhalen die me in de islam hebben aangetrokken; het zijn ook de waarden en normen die ik mij eigen voel worden. De nadruk op eerlijkheid, gerechtigheid en verdraagzaamheid spreekt rechtstreeks tot mijn hart. Het idee van een gemeenschap waarin mensen elkaar ondersteunen en samenwerken om een rechtvaardige en liefdevolle samenleving op te bouwen, inspireert me diep. 
 
Ik ben me bewust dat mijn reis naar het hart van de islam nog maar net is begonnen. Er is zoveel te leren, te begrijpen en te ervaren. Het is een reis vol uitdagingen, maar ook van vreugde en verwondering.  
Deze persoonlijke verdieping in de islam heeft me verrijkt als mens en heeft mijn begrip van onze diverse wereld vergroot. Het heeft me geleerd om met een open geest te kijken naar anderen, ongeacht hun religie, cultuur of achtergrond. Het heeft me geleerd om met mijn hart te luisteren en mijn vooroordelen opzij te zetten. 
 
Op deze reis heb ik geleerd dat het pad naar begrip en verdraagzaamheid begint met het omarmen van het onbekende en het zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen. Door te leren van elkaar en elkaars waarden te respecteren, kunnen we een wereld creëren waarin warmte, verhalen en gedeelde waarden ons allen verbinden. 
 
En zo ga ik verder op mijn reis, met een hart vol verwondering en een geest vol verlangen om meer te leren over de islam en de schatten van wijsheid die het te bieden heeft. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Samir
7 maanden geleden

Een hele mooie blog. Prachtige woorden