5 tips voor structuur in je leven.

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 10:50

Heb je soms het gevoel dat je dagen voorbijvliegen zonder dat je echt grip hebt op je leven? Of merk je dat je het lastig vindt om je dagelijkse activiteiten te organiseren? Het is tijd om structuur in je leven te brengen en de regie terug te nemen. Mijn leven lang was ik erg ongestructureerd. De laatste periode heb ik mijn verdiept in het ordenen van mijn leven en hoe ik mijn dagen productiever kan maken. Hierdoor ben ik gelukkiger aan het worden en geniet ik meer van de momenten. In deze blog deel ik graag vijf praktische tips om structuur in je leven te krijgen en te behouden. 
 

Stel Realistische Doelen: 
Begin met het stellen van haalbare doelen voor jezelf. Verdeel je doelen in kleinere, meetbare stappen en geef ze een tijdlijn. Hierdoor blijven je doelen overzichtelijk en voorkom je overweldiging. Het behalen van deze mijlpalen zal je een gevoel van voldoening geven en je gemotiveerd houden om door te gaan. Het heeft mij geholpen de doelen zichtbaar te maken. Schrijf ze op papier en reflecteer de doelen eens in de zoveel tijd waar sta ik, wat heb ik nog meer nodig om mijn doel te behalen en heb ik andere mensen om mij heen nodig om het doel te behalen? 
 
Maak een Dagelijkse Routine: 
Het creëren van een dagelijkse routine helpt je om structuur en regelmaat in je leven te brengen. Plan vaste tijden in voor essentiële activiteiten, zoals werken, eten, bewegen en ontspannen. Een routine helpt niet alleen om je tijd efficiënter te gebruiken, maar het geeft je ook een gevoel van controle en rust. Ook hier hielp het mij om mijn routine zichtbaar te maken, ik maak elke week een planning en probeer mij hier ook aan te houden. Dit lukt niet altijd dus dit is zeker een verbeterpunt voor mij. 
 
Gebruik Een Agenda of Planner: 
Een agenda of planner is een onmisbare tool om structuur in je leven te bevorderen. Noteer belangrijke afspraken, deadlines en taken in je planner. Zorg ervoor dat je dagelijks even de tijd neemt om je planner door te nemen, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er komen gaat. Ik kan digitaal veel, maar een agenda beheren doe ik nog fysiek zo is het voor mij zichtbaarder. Een melding op mijn telefoon klik ik namelijk snel weg. 
 
Minimaliseer Afleidingen: 
Afleidingen kunnen je productiviteit en focus ondermijnen. Bekijk wat je afleidt en neem maatregelen om deze afleidingen te minimaliseren. Denk aan het uitschakelen van meldingen op je telefoon tijdens werkuren of het creëren van een rustige en georganiseerde werkplek. 
 
Zorg voor Balans: 
Structuur betekent niet dat je constant aan het werk moet zijn. Zorg voor een goede balans tussen werk, ontspanning en tijd voor jezelf en je dierbaren. Het is essentieel om voldoende rust te nemen en activiteiten te doen die je energie geven en je geluk bevorderen. Zo ben ik deze blog gestart. De blog geeft mij ontspanning, ik haal er energie uit en ik kan mijn creativiteit erin kwijt 
 
Het creëren van structuur in je leven is een waardevolle stap om meer voldoening en harmonie te ervaren. Door realistische doelen te stellen, een dagelijkse routine te volgen, een agenda te gebruiken, afleidingen te minimaliseren en te zorgen voor balans, kun je de controle over je leven terugwinnen. Met deze tips kun je goed op weg naar structuur en balans in je leven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia Heres
7 maanden geleden

Wat een fijne tips deel je hier! Ik zou ook best een beetje meer structuur in mijn leven kunnen gebruiken. Dan krijg ik misschien ook weer meer grip op mijn leven.

Tessa
7 maanden geleden

Wat een fijne tips geef je. Een dagelijkse routine creeren is voor mij lastig, omdat ik onregelmatige diensten werk. De agenda en planner zijn echt mijn besties

kasia
7 maanden geleden

Wat een goede tips! Het is voor iedereen belangrijk om structuur in hun leven te hebben dus dit is een heel fijn blog artikel!