Hoe mijn relatie, mij zelfvertrouwen geeft.

Gepubliceerd op 18 juli 2023 om 11:09

Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd super onzeker geweest. Ik wou er graag bijhouden. Ik was altijd bang wat anderen van mij vonden. Zie ik er wel goed genoeg uit, zeg ik niks geks en ga zo maar door. 
 

In mijn huwelijk werd dat niet veel beter. Ik twijfelde aan mijzelf als moeder en als partner. Ik kreeg weinig complimentjes of een blik waaruit bleek dat ik goed genoeg was. Ook in mijn dromen en doelen werd ik niet gesteund waardoor ik dacht dat ik niet goed genoeg was. 
 
Sinds 3 jaar ben ik samen met mijn huidige partner. Ook hier was ik in het begin erg onzeker. Zo erg zelfs dat ik op onze eerste afspraak niet ben komen opdagen. Gelukkig is mijn partner een doorzetter en kwam ik op de tweede date wel bij hem. 
 
Vanaf dag 1 noemt mijn partner mij prachtig, mooi en de vrouw van zijn dromen. Elke keer wanneer hij dat zegt geloofde in hem niet en zei ik dat hij moest stoppen dat soort dingen te zeggen. Heel gek eigenlijk want het zijn juist de woorden die ik wil horen van mijn partner maar ik gewoon niet weet hoe ik er mee om moet gaan. 
 
Mijn partner en ik hebben veel gesprekken gehad. In het begin waren deze niet heel diep gaand ik durfde mij namelijk niet open te stellen. Stel je voor dat hij mij dan niet goed genoeg vindt of dat hij mijn verleden tegen mij gaat gebruiken. Laat mij vooropstellen dat hij nooit iets heeft gezegd of gedaan waardoor ik dit moest denken. 
 
Doordat mijn partner elke dag zegt hoe mooi hij mij vindt, hoe knap hij mij vindt en hoe trots hij op mij is durf ik mijn dromen na te jagen. Ook hierin steunt hij mij. Hij gelooft in wat ik wil en in wat ik doe. 
 
Mijn partner laat mij elke keer weten dat ik er mag zijn. Door onze relatie ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is dat je een partner hebt die je waardeert en je zelfvertrouwen geeft. Door mijn relatie groei ik, leer ik mijzelf kennen en weet ik dat ik er mag zijn en dat je alles kunt bereiken als je maar in jezelf gelooft. 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.