Gestructureerde mama's en makkelijke papa's

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 15:22

Mijn partner en ik hebben een samengesteld gezin van in totaal 5 kinderen. Je kunt wel na gaan dat dit sommige weekenden erg veel drukte geeft. Vanaf het begin van onze relatie is het altijd duidelijk geweest dat mijn partner en ik super verschillend zijn, maar dat vulde elkaar juist aan. 

We hebben een hele turbulente periode gehad maar eindelijk in 2022 hadden we alle kinderen bij elkaar. Ik was zwanger en had last van extreme zwangerschapsmisselijkheid. Wat er om mij heen gebeurde interesseerde mij eigenlijk vrij weinig want ik zat op overlevingsstand. 3 November werd ons laatste mannetje geboren. 

Al vrij snel was ik weer aan. Dit wil zeggen ik stond weer te boenen en schoon te maken. Ondanks dat mijn partner aangaf dat ik mijn rust moest pakken en genieten van ons kleine gelukje ging ik maar door. Ik merkte dat dit mijn controle gaf, een schoon en netjes huis betekende rust in mijn hoofd. Helaas met 5 kinderen bij elkaar kan je niet altijd ervoor zorgen dat het huis netjes is. 

Mijn partner is hier makkelijk in laat ze lekker spelen en we ruimen later op. Ik ben juist de persoon ruim eerst op waar je mee gespeeld hebt en dan pas kan je wat anders doen. Met 5 kinderen stapelt de troep zich namelijk op. In het begin ruimde ik de tafel op na het eten, maakte ik alles schoon al snel dacht ik waarom kunnen de kinderen hier niet bij helpen. Iedereen zat namelijk al lekker op de bank en ik was nog druk bezig. Ook hier moesten we weer een manier in vinden. Als het aan mij lag hadden we namelijk gewoon een lijst met taken hangen.

Ik ben van de vaste bedtijden, op tijd naar bed, zo hebben papa en mama ook nog even tijd samen. Mijn partner denkt laat ze lekker genieten. Ik snap hem wel want ze zijn er niet elke dag maar ook ouders hebben in de avond ademruimte nodig. Wij voeren hier vele gesprekken over en zitten niet altijd op 1lijn en dat hoeft ook niet. Het is belangrijk naar elkaar te luisteren en samen afspraken te maken. Je hoeft niet hetzelfde te zijn om een gezin te runnen, juist de verschillende inzichten zorgen voor een balans. 

Het is nu bijna zomervakantie dat betekend alle kinderen een aantal weken bij elkaar. Voor nu hebben we afgesproken om met de kinderen afspraken te maken en de taken te verdelen. Zo hebben papa en mama ook een beetje vakantie. 

Laten we hopen dat omdat de kinderen erbij betrokken worden het allemaal wat makkelijk gaat verlopen. 

To be continued…..

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.