Is moederschap makkelijk? Nee maar je bent niet alleen.

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 11:44

Moederschap het klinkt altijd alsof het is makkelijks is maar nee het is allesbehalve dat. Helaas heerst er een taboe om aan te geven dat moederschap zwaar is. Dit kan erg eenzaam voelen. Ook ik ben hiertegen aangelopen.  

In mei 2016 werd ik voor het eerst moeder van mijn prachtige dochter. In het begin zat ik op een roze wolk. De kraamhulp was geweldig een week later was mijn partner thuis. Dus alleen dat was ik niet. Daarnaast sliep mijn dochter helemaal prima, de borstvoeding kwam op gang en zij ontwikkelde zich goed. Helaas na een aantal weken merkte ik toch dat ik steeds meer alleen deed met mijn dochter. Mijn ex-partner was veel aan het werk en gaf aan tijd voor zichzelf nodig te hebben. Ik gaf hem deze ruimte want ik dacht ja elke moeder doet toch alles met haar kind. Naast dat ik moeder was volgde ik een studie, werkte ik, deed ik het huishouden en boodschappen. Naar verjaardagen dat deed ik alleen met mijn dochter. Ik merkte aan mijzelf dat ik vermoeider was dan normaal, maar ik dacht kom op elke moeder kan alles aan en doet alles zelf. Eindelijk mijn diploma gehaald. Mijn dochter was ondertussen 1 en ik had het steeds zwaarder. Niet alleen mentaal maar ook lichamelijk. De vermoeidheid zette mij op overlevingsmodus. Normaal liep ik een rondje met mijn dochter, nu kon ik haar nog net in bad doen en eten geven na het werk.  

 

 

 

 

Vriendinnen zag ik weinig want ik was altijd met mijn dochter. Mijn ex-partner zat elk weekend op het voetbalveld en kwam dan laat in de avond thuis. We leefde langs elkaar heen. Het was ik en onze dochter en hij apart. Maanden leefden we zo. Tot ik met een vriendin sprak en zij aangaf dat ik ook om hulp mocht vragen van mijn partner. Dat ik ook aan mocht geven even een avondje voor mijzelf te willen al was het maar een uitgebreide douche. We zijn meer dan alleen mama. We zijn ook nog onszelf en we mogen ook een moment voor onszelf hebben. Soms moet je even huilen omdat het teveel wordt. Maar onthoud mama je bent niet alleen!! En vraag om hulp er is daar niks ergs aan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.