December Dilemma's: Een Persoonlijke Reis door Reflectie, Emoties en Nieuwe Horizonten

December, een maand doordrenkt van verjaardagen die me raken op manieren die anderen niet begrijpen. De verjaardag van mijn moeder, een vrouw met wie ik al drie jaar geen woord heb gewisseld. De verjaardag van de vrouw van mijn vader, een persoon met wie ook het contact is verwaterd. Mensen vragen vaak waarom ik geen bericht stuur, maar dit gaat dieper dan koppigheid. Na de geboorte van mijn jongste heb ik voor mezelf besloten dat dit hoofdstuk afgesloten is.

Lees meer »

Een Vechtscheiding met Kinderen: Het Minimaliseren van Loyaliteitsconflicten, Trauma en Gevoelens van Isolatie

Scheiden kan een uitdagende en emotioneel belastende ervaring zijn voor elk gezin, maar wanneer er kinderen bij betrokken zijn, worden de inzet nog hoger. In deze blog verkennen we de impact van een vechtscheiding op kinderen, waaronder loyaliteitsconflicten, trauma en gevoelens van isolatie. We zullen ook strategieën bespreken die ouders kunnen gebruiken om deze effecten te minimaliseren, terwijl we een persoonlijk verhaal delen over de moeilijke beslissing van een moeder om het welzijn van haar kind voorop te stellen te midden van tegenspoed.

Lees meer »

Hoe Leg Je Kinderen Uit Wat Er Zich Tegenwoordig In De Wereld Afspeelt: Tips voor Ouders.

Mama, waarom is er oorlog in Oekraïne? Mama, wat is Palestina? Mama, waarom schieten mensen op elkaar? Mama, waarom wordt er gepest?" Dit zijn enkele van de vele vragen die mijn 7-jarige dochter de laatste tijd stelt. Als ouder is het soms lastig om deze moeilijke onderwerpen aan te snijden zonder je eigen mening door te drukken. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring en geef ik enkele tips over hoe je dit gesprek kunt aangaan.

Lees meer »

Opvoeding met Empathie: Waarden over Armoede, Culturele Diversiteit en Ongelijkheid doorgeven aan Kinderen

Als moeder heb je de unieke kans om niet alleen liefde en zorg aan je kinderen door te geven, maar ook belangrijke waarden die de weg vrijmaken voor bewuste, empathische en verantwoordelijke volwassenen. In deze blogpost bespreken we hoe je als ouder waarden met betrekking tot armoede, verschillende culturen en ongelijkheid kunt overdragen, met behulp van theoretische inzichten en praktische tips.

Lees meer »

Het is Oké om Soms Niet Oké te Zijn!

In de wereld van vandaag lijkt het soms alsof iedereen een perfect leven leidt. Op sociale media worden we geconfronteerd met stralende glimlachen, exotische vakanties, dure diners en ogenschijnlijk eindeloos gelukkige momenten. Het is een virtuele wereld waarin perfectie de norm lijkt te zijn, en het roept de vraag op: gaat het echt altijd zo goed met iedereen? De waarheid is vaak veel complexer dan wat we online zien.

Lees meer »

"Ontdek de Diepgaande Impact: Het Effect van het Horen dat je Per Ongeluk Geboren Bent

In de wereld van de psychologie en menselijke ontwikkeling zijn er verschillende theorieën en perspectieven die kunnen worden toegepast op situaties waarin een kind te horen krijgt dat het per ongeluk geboren is. Dit artikel zal enkele van deze theorieën verkennen en een persoonlijk verhaal delen om een dieper inzicht te bieden in de emotionele impact van een dergelijke boodschap.

Lees meer »

"Stilte doorbroken: Waarom we soms aarzelen om te helpen en hoe het leven van anderen te veranderen"

In een wereld vol uitdagingen en tegenslagen is de bereidheid om anderen te helpen een van de meest waardevolle menselijke eigenschappen. Toch blijkt het soms moeilijk om actie te ondernemen, zelfs als we weten dat iemand in nood verkeert. Laten we eens dieper ingaan op waarom dit gebeurt, samen met enkele schokkende statistieken en belangrijke tips om te helpen wanneer het nodig is.

Lees meer »

Oordelen in het digitale tijdperk: Waarom we steeds kritischer worden.

In de moderne samenleving lijkt het erop dat oordelen over anderen steeds alledaagser worden. Deze trend heeft zijn wortels in verschillende factoren en heeft aanzienlijke invloed op hoe mensen vriendschappen aangaan en onderhouden. Laten we eens dieper ingaan op enkele van de theorieën achter dit fenomeen en de impact van het digitale tijdperk.

Lees meer »

De Strijd met Lichaamsonzekerheid in een Relatie: Theorieën, Tips en Mijn Persoonlijke Reis

Lichaamsonzekerheid kan een diepgaande impact hebben op iemands leven, vooral in een relatie. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze onzekerheid ontstaat en welke stappen genomen kunnen worden om eraan te werken. In dit blogartikel zullen we enkele theoretische inzichten delen, praktische tips bieden en mijn persoonlijke verhaal delen over het omgaan met lichaamsonzekerheid na mijn bevalling.

Lees meer »

Geld leren voor Kinderen: Een Persoonlijk Verhaal en Theorieën

In de huidige samenleving is het essentieel om kinderen al vroeg de waarde van geld bij te brengen. Het gaat niet alleen om het tellen van munten en biljetten, maar vooral om het begrip van hoe geld werkt en hoe het ons leven beïnvloedt. In dit blog delen we ons persoonlijke verhaal en enkele theoretische benaderingen om kinderen de waarde van geld te leren begrijpen.

Lees meer »