Patronen doorbreken, toch niet zo makkelijk als ik dacht.

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 07:12

In mijn streven om mijn levenspatronen te doorbreken, ondervind ik de uitdaging van vermoeidheid en fysieke belemmeringen. Het beoogde dagelijkse ochtendgebed blijft een doel, maar de voortdurende vermoeidheid maakt het een uitdaging om op tijd op te staan. Studies laten zien dat slaapgebrek niet alleen de mentale, maar ook de fysieke gezondheid beïnvloedt, wat het doorbreken van patronen bemoeilijkt.

Recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Behavioral Medicine benadrukt het belang van het handhaven van consistente routines, waaronder een vast slaapschema, om energie en veerkracht te vergroten. Het feit dat ik worstel met het doorbreken van eetgewoonten wordt ondersteund door bevindingen in Health Psychology, waarin wordt benadrukt dat het veranderen van gewoonten tijd en herhaling vereist.

 

Mijn aanpak om vermoeidheid aan te pakken, als eerste stap, komt voort uit het begrip dat deze uitdaging is geïntensiveerd sinds de geboorte van mijn kind. Studies suggereren dat regelmatige lichaamsbeweging, zoals aanbevolen door de National Sleep Foundation, een positieve invloed kan hebben op energieniveaus. Desondanks worden mijn nachten nog steeds onderbroken door de zorg voor mijn kind, wat mijn streven naar verandering bemoeilijkt.

 

In mijn persoonlijke ervaring als moeder voel ik soms de druk om altijd door te gaan, ondanks het dreigende gevoel van een naderende mentale breakdown. Hoewel ik terughoudend ben om een dure coach van €200 per uur in te schakelen, zijn er online bronnen en gemeenschappen die ondersteuning bieden bij het doorbreken van patronen. Hoewel tegenslagen onvermijdelijk zijn, blijf ik vastberaden om mijn doelen te bereiken en hoop ik binnenkort weer die leuke, fitte moeder te zijn die ik voor ogen heb.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.