De uitdagingen van het ouderschap: Machteloosheid en emoties

Ken je dat gevoel van machteloosheid? Dat je eigenlijk alles wilt oplossen, maar dat niet kan en je dus geduld moet hebben. Voor mijzelf vind ik dit al lastig, maar als het om mijn kinderen gaat, wordt machteloosheid gecombineerd met frustraties en emoties. Je probeert 100 oplossingen te bedenken, maar geen enkele lijkt goed genoeg te zijn. Zo voel ik mij al een aantal jaar. Zoals sommigen in mijn blog kunnen lezen, woont mijn dochter bij haar vader. Dit is nooit mijn keus geweest, laten we dat vooropstellen, maar ik had het naast me neergelegd.

Lees meer »

Patronen doorbreken, toch niet zo makkelijk als ik dacht.

In mijn streven om mijn levenspatronen te doorbreken, ondervind ik de uitdaging van vermoeidheid en fysieke belemmeringen. Het beoogde dagelijkse ochtendgebed blijft een doel, maar de voortdurende vermoeidheid maakt het een uitdaging om op tijd op te staan. Studies laten zien dat slaapgebrek niet alleen de mentale, maar ook de fysieke gezondheid beïnvloedt, wat het doorbreken van patronen bemoeilijkt.

Lees meer »

Een nieuwe reis gaat starten.

Dagenlang worstel ik met een gebrek aan slaap, overladen door gedachten. Mijn hoofd is een chaotische verzameling van kleine beelden die ik niet kan ordenen, zelfs niet tijdens mijn slaap. Te midden van een snurkende partner en een vroeg wakker wordende kleintje, voel ik me uitgeput. Recentelijk had ik een gesprek met mijn verloofde, waarin ik moeite had mijn gevoelens te verwoorden.

Lees meer »

Een ander pad!

Welkom op Blissful Life, mijn digitale oase gestart in 2023, waar schrijven en creativiteit samensmelten. Van jongs af aan is het voor mij een uitlaatklep geweest, maar na verloop van tijd verloor ik het plezier. Mijn focus verschoof naar statistieken en herkomst van lezers, waardoor de essentie van mijn blog als persoonlijke uitlaatklep verloren ging. Deze periode van stilte was nodig om opnieuw te ontdekken waarom ik begon met schrijven.

Lees meer »

Oud en nieuw: Met een verassende aanzoek.

Mijn reis naar de islam versterkte mijn wens om met mijn partner te trouwen en onze relatie binnen de halal grenzen te brengen. Openlijk sprak ik over mijn verlangen naar een huwelijksaanzoek, vooral omdat we al een kind hadden en samen een gezin vormden. Mijn partner reageerde vaag met opmerkingen over 'de juiste tijd' of 'wanneer hij het juiste sieraad vond'. Maar voor mij was het cruciaal dat onze relatie halal werd.

Lees meer »